Theorie halen

De eerste stap in jouw rijbewijs!

De basis voor goed kunnen autorijden bestaat natuurlijk ook uit een perfecte kennis over de betekenis van alle verkeersborden,  over voorrangsregels, over wet- en regelgeving aangaande verkeersdeelname en het herkennen van gevaren… kortom jouw theorie!

Het is belangrijk om snel te starten met het behalen van je theoriecertificaat, want zonder het theoriecertificaat mag je natuurlijk geen praktijkexamen doen! Je mag al theorieexamen doen als je 16 jaar bent!

Moet je dan ook wachten met het nemen van rijlessen?

Gelukkig niet! Je hoef  niet te wachten met het nemen van rijlessen; je mag gewoon rijles nemen zonder dat je jouw theoriecertificaat hebt. Pas bij het aanvragen van je praktijkexamen moet het theoriecertificaat behaald zijn. Het spreekt natuurlijk voor zich dat het beter is als je je theoriecertificaat al op zak hebt vóórdat je begint met rijlessen; je beheerst dan namelijk al alle kennis over de verkeersborden, de regels en wetten én je hebt al geleerd om gevaren te herkennen. Met deze kennis op zak is het een stuk eenvoudiger autorijden!

Theorie leren

Je kunt bij Verkeersschool Fransen op twee verschillende manieren leren voor jouw theorie. We bieden zowel online studeren als klassikale lessen aan.

Online Theorie; online studeren voor je theorie

De onlinemethode is via de i-Theorie welke je via jouw instructeur kunt kopen. De online studiemethode kost € 59,- en kun je via jouw rijinstructeur kopen of via het Verkeersschool Fransen hoofdkantoor. Het fijne van online studeren is dat je zelf je studietempo bepaalt en je kunt waar en wanneer je maar wilt inloggen en oefenen!

Het werkt heel eenvoudig:

  • Je ontvangt van ons een email met daarin een unieke inlogcode. deze code geeft jouw toegang tot de online studie
  • In 4 overzichtelijke hoofdstukken leer je stapsgewijs alles wat je moet weten om op theorie-examen te kunnen
  • Oefenen en leren, wanneer en waar jij maar wilt!

Klassikaal theorie leren

Natuurlijk is het ook mogelijk om klassikaal theorielessen te volgen, Verkeersschool Fransen biedt dit zelf niet aan maar we werken wel samen met een paar goede en betrouwbare partners.

Theorie partners van Verkeersschool Fransen:

  • nutheorie.nl; een eendaagse cursus waarna je diezelfde dag al op examen gaat! kijk voor meer informatie op www.nutheorie.nl
  • 123-theorie.nl; een eendaagse cursus waarna je diezelfde dag al op examen gaat! kijk voor meer informatie op www.123-theorie.nl
  • Beide partners zijn gespecialiseerd in ééndaagse cursussen en brengen je aan de hand van duidelijke instructies, handige ezelsbruggetjes en waardevolle tips alle theoretische kennis bij, die je nodig hebt om beslagen ten ijs op examen te gaan!

Theorie examen; een spannend moment!

Het theorie-examen is en blijft een spannend moment; toch is het belangrijk om niet te nerveus te zijn. Vertrouw op jezelf, want als het goed is heb je via één van de varianten, online of klassikaal, goed gestudeerd en ben je er klaar voor! Het examen kun je zelf aanvragen via de website van het CBR (naar CBR, theorie aanvragen)

Je kunt kiezen uit klassikaal examen of, wanneer je erg zenuwachtig bent of moeite hebt met lezen door bijvoorbeeld dyslexie, kun je ook kiezen voor een examen met extra tijd of zelfs een individueel examen als je bijvoorbeeld in een andere taal examen wilt afleggen of faalangstig bent.

Bij elk examen komen de volgende onderdelen terug:

  • Gevaarherkenning, 25 vragen
  • Verkeersregels en verkeersinzicht, 40 vragen

Lees verder...

Waarom verkeersschool fransen?

Natuurlijk gewoon omdat wij de leukste rijschool van Nederland zijn…

Plango app

Wij maken gebruik van de gloednieuwe plango…

Theorie halen

De basis voor goed kunnen autorijden…

16,5? Start nu

Dankzij 2todrive kun je bij Verkeersschool Fransen…

Tussentijdse toets

De Tussentijdse toets (TTT) is soort generale…

Examens en herexamens

Een gemiddelde leerling heeft in Nederland…

8 tips om te slagen

Het praktijkexamen is en blijft een spannend…